Navigace

Eurowings expandují v Praze a nabízí nové destinace i pro rok 2022

Blog Letecká doprava


Letecká společnost Eurowings úspěšně zahrnula do své sítě novou základnu v Praze. Pro cestující nabízí v aktuálním zimním letovém řádu 14 nových destinací mimo jiné do Bristolu, Kodaně, Milána nebo na slunný Kanárský ostrov Fuerteventura.

Přehled všech stávajících a nových destinací Eurowings s odletem z Prahy.

Nové letní destinace Eurowings od března 2022

Hned na slavnostním otevření své nové základny na pražském letišti oznámil generální ředitel Eurowings Jens Bischof již další nové destinace, tentokrát pro letní letový řád od března 2022. „Praha je pro Eurowings vysoce relevantní lokalitou, takže v příštím letním letovém řádu opět výrazně rozšíříme síť našich linek o osm nových destinací. To nám umožní nabízet lety pro turistické i obchodní cestující ještě do většího počtu atraktivních destinací po celé Evropě“ zdůraznil v Praze Bischof.

Letový plán Eurowings pro léto 2022

Největší německý prázdninový dopravce Eurowings spolupracuje také s přední českou leteckou společností Smartwings. Obě letecké společnosti uzavřely dohodu o sdílení kódů na uvádění letů na trh. V budoucnu budou vybraná spojení Eurowings operující z její nové základny v Praze nabízena také pod čísly letů Smartwings a prodávána na smartwings.com a jejích dalších prodejních kanálech.

Cestování s Eurowings během koronavirové pandemie

V souvislosti s momentálně velmi nepředvídatelnou situací může docházet ke změnám letového plánu. Eurowings se snaží reagovat následujícími opatřeními:

Flexibilita

  • Bezplatná změna rezervace letu do 40 minut před odletem nebo výměna za letový poukaz, který je platný po dobu tří let. Doplatí se pouze rozdíl z ceny nové letenky.

Hygienická opatření

  • povinné nošení roušky pro všechny
  • speciální vzduchové filtry a častější úklid
  • při nástupu do letadla obdrží každý cestující dezinfekční ubrousek

Neobsazené místo uprostřed

  • možnost dokoupit si neobsazené sedadlo uprostřed a zpříjemnit si cestu s větším prostorem pro nohy od pouhých 255 Kč.


Eurowings je německá nízkonákladová letecká společnost, která je součástí skupiny Lufthansa Group, největší letecké společnosti na světě. Současná flotila Eurowings čítá 139 letadel a specializuje se na přímé lety po Evropě. Pražskou flotilu přepravce Eurowings tvoří moderní Airbusy A319 a A320, které jsou pravidelně servisovány. Údržbu zajišťují zkušení technici z našich řad i ze společnosti Lufthansa Technik. Společnost Eurowings byla německou asociací pro spotřebitelské studie (DtGV) zvolena trojnásobným vítězem ceny „German Customer Award 2020/21“ v kategoriích „spokojenost zákazníků“, „zákaznické služby“ a „poměr ceny a kvality“.




Kontakty


Kam dál


Img