Navigace

Delta Air Lines opět obnovila své přímé spojení mezi Prahou a New Yorkem (JFK)

Blog Letecká doprava


V pátek 27. května 2022 poprvé přistálo na letišti v Praze letadlo Boeing B767-300 letecké společnosti Delta Air Lines. Jednalo se o první let na obnovené lince mezi Prahou a letištěm JFK v New Yorku a Delta Air Lines tak obnovila i jediné přímé letecké spojení mezi Českou republikou a Spojenými státy. Linka bude cestujícím k dispozici denně po celé léto až do 5. září. Letecká společnost se v Praze objevila poprvé po dvouleté přestávce, která byla vynucena pandemií a celosvětovým omezením cestovního ruchu.

Podle údajů Českého statistického úřadu byly pro Českou republiku v roce 2021 USA největším mimoevropským zdrojovým trhem příjezdové turistiky s 44 000 návštěvníky. V roce 2019 zemi navštívilo téměř 600 000 Američanů.

Dopravce na trase nasadí letadla Boeing 767-300 s 25 místy ve třídě Business Delta One, 35 místy ve třídě Delta Comfort+ a 165 místy v hlavní části kabiny. Nabídne tak více možností k uspokojení všech nároků a pokrytí všech rozpočtů.

Lety společnosti Delta budou mezi Prahou a New Yorským letištěm JFK létat následovně:

Let č. Odlet Přílet
DL211 Praha ve 13:45 New York-JFK v 17:00
DL210 New York-JFK ve 21:30 Praha v 11:45 (další den)

Cestující Delta One ® mohou využívat:

V jedné z nejexkluzivnějších kabin na obloze je cestujícím k dispozici profesionální a oddaný palubní personál. Celkový dojem kabiny umocňují luxusní detaily, zaměřené především na maximální komfort a pohodlí. Lůžkoviny v letadle jsou vyrobené
z recyklovaných plastových lahví. 180stupňová sedadla s rovným lůžkem a přímým přístupem do uličky poskytují během cesty vynikající komfort a soukromí. Palubní personál podává během letu vybraná jídla, podle šéfkuchařů z jednotlivých regionů. Menu je doplněno pečlivě vybranými víny. Z bohaté nabídky si zákazníci mohou své jídlo vybrat a objednat již 3 dny před odletem. Cestující pak mají možnost využít bezplatného vstupu do salónku Delta Sky Club ® nebo některého z partnerských salónků. Během letu si mohou vybrat ze široké nabídky prémiové porce zábavy studií Delta, kterou si naladí pomocí náhlavní soupravy s potlačením hluku. Svůj oblíbený film pak mohou sledovat na mimořádně široké (až 18″) obrazovce. Každé sedadlo má také vlastní zásuvku.

Zážitek z cesty také zpříjemní naše ručně vyráběné balíčky Someone Somewhere, které obsahují masku na oči, balzám na rty, krém na ruce Grown Alchemist a všechny základní cestovní potřeby.

Cestující služby Delta Comfort+® si mohou užívat:

Na transatlantickém letu z Prahy o 8 cm více místa na nohy a o 50 % větší sklon sedadla.  Cestující v Delta Comfort+® mohou na palubu nastoupit dříve a mají přístup k vyhrazenému prostoru nad hlavou, kam si mohou uložit příruční zavazadla.  Sedadla Delta Comfort+® jsou umístěna v přední části letadla, což znamená, že cestující po přistání vystupují z letadla mezi prvními.

Bezplatně je k dispozici také polštář, přikrývka, soupravy na spaní a sluchátka, stejně jako Delta Studio™ včetně výběru televizních programů, filmů a hudby. Samozřejmostí je také bezplatný servis jídel a výběr nápojů Starbucks®, piva, vína a lihovin.  Službu Delta Comfort+® lze zakoupit jako tarif nebo jako doplňkový produkt po zakoupení tarifu s nárokem na upgrade.

Cestující v „Main cabin“ si mohou užívat:

Pohodlná sedadla se zábavním systémem Delta Studio™ s výběre televizních programů, filmů a hudby.  Zákazníci mají k dispozici zdarma jídelní servis s kávou Starbucks®, pivem, vínem nebo nealkoholickým nápojem dle výběru.  Cestující mohou zůstat ve spojení s Wi-Fi, včetně bezplatného zasílání zpráv. K odpočinku je k dispozici sada na spaní (stínítka na oči a sluchátka), polštář a přikrývka.  U tarifů v Main cabin si lze při nákupu vybrat sedadla zdarma. U tarifů Basic Economy budou místa přidělena při odbavení.

O společnosti Delta Air Lines

Delta Air Lines (NYSE: DAL) je přední americkou globální leteckou společností v oblasti bezpečnosti, inovací, spolehlivosti a zákaznické zkušenosti. Hlavní sídlo má v Atlantě, ale její provoz stojí na práci zaměstnanců po celém světě. Již deset let je v rámci odvětví vůdčí silou provozní dokonalosti, která se zároveň těší vynikající pověsti dopravce s mnoha oceněními za klientský servis. Dnes ani kdykoliv jindy pro nás není nic důležitějšího než zdraví a bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců. Od nástupu pandemie Covid-19 Delta rychle přetvářela standardy čistoty v rámci leteckého průmyslu tak, aby zaručila bezpečnou a pohodlnou cestovní zkušenost jak pro své zákazníky, tak zaměstnance.




Kontakty


Kam dál


Img